Rik Ghesquière - Conductor

Rik Ghesquière dirigeert op zondag 28 april 2019 het “Lenteconcert” van het Symfonieorkest De Lier. Heel bijzonder is het optreden van Joshua Galasse, violist en jong supertalent van de befaamde Musica Mundi school. Hij speelt 2 virtuoze werken voor viool en orkest van Camille Saint-Saëns: 'Havanaise' en 'Introduction et Rondo Capriccioso'.


Het concert is volledig gewijd aan Franse muziek. Naast de 2 werken die de 16-jarige violist Joshua Galasse speelt, wordt van dezelfde componist, Camille Saint-Saëns, ook de 'Danse macabre' uitgevoerd. Verder wordt de feeërieke 'Prélude à l'après-midi d'un faune" van Claude Debussy gebracht. Het concert wordt afgesloten met de beroemde 'Bolero' van Maurice Ravel.

Rik Ghesquière, die zijn passie als dirigent voluit uitbouwt in binnen en buitenland, heeft altijd aandacht voor maatschappelijke projecten en werkt gedreven met jonge talenten. In dit kader is het optreden van Joshua Galasse tijdens het lenteconcert heel bijzonder voor hem.


Joshua Galasse, 16 jaar, komt uit de hoogstaande Musica Mundi School. Deze internationale muziekschool, die in september 2018 startte, biedt jonge musici tussen 10 en 18 jaar oud, gelijktijdig een muzikale én een algemene vorming. Een première in Centraal en West-Europa. De school koos de historische en spirituele site “Abbaye de Fichermont”, deel van de geklasseerde en beschermde site van het slagveld van Waterloo. Het domein van Fichermont wordt bewaard met respect voor de site van het oude klooster en de kapel blijft gebruikt. De voertaal voor jongeren vanaf het vijfde jaar lager onderwijs tot het zesde leerjaar middelbaar onderwijs is Engels. De school volgt “The Cambridge International Examinations program and qualifications” en de leerlingen, komende uit verschillende landen, behalen hierdoor een erkend diploma.


Er zijn leraars voor de diverse instrumenten van een orkest en voor piano. Regelmatig verrijken pedagogen en artiesten “in residence” de opleiding van de leerling-musici.

Jonge talenten worden enkel aanvaard op basis van een auditie en hun talent. De school voorziet ook beurzen, wanneer nodig, om toptalenten alle kansen te geven.


Rik Ghesquière is een dirigent met passie en een maatschappelijke missie.

Als trompettist begonnen, evolueerde hij naar zijn passie als “dirigent”. De samenwerking met diverse dirigenten gecombineerd met zijn ervaring als muzikant-trompettist bij Brussels Philharmonic, waren een rijke leerschool. Vandaag dirigeert hij orkesten en koren en is hij gastdirigent in binnen-en buitenland.


Meer informatie?

Persrelaties: Else van Soest - +32 479 63 00 68 – else.vansoest@gmail.com

Musica Mundi : www.musicamundi.org

Art of Music VOF

Lenteconcert VTI: om 11 uur in de Kruisbogenhofstraat 7 in Lier


download PDF1 view0 comments

Wat kan ik voor u doen? 

Bel of mail mij, we ontmoeten elkaar en ik vertel het u.

else.vansoest@gmail.com

+32 (0)479 63 00 68

Brussels - Belgium

  • Black LinkedIn Icon
  • Black Facebook Icon