“Invisible women. Exposing data bias in a world designed for men”

In haar boek, “Invisible women. Exposing data bias in a world designed for men”, schrijft Caroline Criado Perez dat vrouwen stelselmatig worden genegeerd in data.

Zo is er de gezondheidsapp van Apple die je helpt om een beeld te krijgen van je gezondheid. Maar de menstruatiecyclus die veel invloed kan hebben is niet opgenomen in de app.

De vrouwen zijn niet vertegenwoordigd in de data en dit kan soms zelfs levensbedreigend zijn. Een hartaanval bij vrouwen manifesteert zich bijvoorbeeld op een andere manier dan bij mannen.

Vaak is de reden dat er geen vrouwen deelnemen aan het ontwerpen van de app.

En dit kan elke vrouw herkennen:de mammografie, zeer onaangenaam. “Het apparaat werd ontworpen door mannen”…. zei de verpleegster die het apparaat bedient.. Moesten vrouwen betrokken zijn bij het ontwerpen van dit apparaat vooraleer het op de markt komt, dan zou een mammografie al lang op een meer vrouwvriendelijke worden genomen! Enig besluit: meer vrouwen zouden moeten worden ingeschakeld, al is het maar om praktisch uit te testen, bij de nieuwe technologie maar ook in andere disciplines.


13 views0 comments

Recent Posts

See All

Wat kan ik voor u doen? 

Bel of mail mij, we ontmoeten elkaar en ik vertel het u.

else.vansoest@gmail.com

+32 (0)479 63 00 68

Brussels - Belgium

  • Black LinkedIn Icon
  • Black Facebook Icon