Hassan Chahdi aan de start van de 20 km door Brussel

Het is nu officieel, de Fransman Hassan Chahdi zal zondag 27 mei de 20 km door Brussel lopen. In volle voorbereiding van de marathon van de Europese Kampioenschappen 2018, waar hij het podium wil bereiken, zal hij van deze emblematische wedstrijd profiteren om zijn training op punt te stellen


Parijs, 21 mei 2018


Drie maanden van de Europese Kampioenschappen voor atletisme, die half augustus in Berlijn plaatsvinden, is het moment voor een eerste test voor Hassan Chahdi. Tijdens het veeleisende parcours van de 20 km door Brussel, hoopt de marathonloper en crossman, enkele weken na de start van zijn voorbereiding, te bewijzen dat hij in goede vorm is.


Al de lichten op groen


Eind april, had Lepape-Info.com, Hassan, zijn coach Jean-Claude Vollmer en de sportwetenschapper Anaël Aubry teruggezien in het INSEP (l’Institut National du Sport) voor een evaluatiesessie van zijn vorm. Op het programma stond: 3 x 20 minuten lopen op tapijt aan 18, 19 en 20 km/u met een lactaat-test. Deze kleine controle had de geprogrammeerde trainingssessies ter voorbereiding, gevalideerd. Enkele wedstrijden (20 km door Brussel, 10 km adidas in Parijs begin juni en de Franse Kampioenschappen 10 km op de weg ?) gaan nu deze eerste voorbereidingscyclus afsluiten.


Een wedstrijd onder de kleuren LEPAPE


Sedert enkele jaren, steunt en volgt de groep LEPAPE van nabij de vooruitgang van Hassan Chahdi. Een deelname van Hassan aan de 20 km door Brussel die goed uitkomt, in het kader van de lancering van de e-commerce site van lepape.be in België en haar recent partnership met SIBP, organisator van de 20 km door Brussel alsook Golazo, organisator van de marathon en semi-marathon van Brussel, een wedstrijd waaraan Hasssan misschien ook zal deelnemen in oktober.

Hassan Chahdi, die ervan houdt deze gezellige momenten te delen met alle gepassioneerden van de loopwedstrijd, zal hen met plezier zaterdag 26 mei in de namiddag op de stand LEPAPE in Autoworld in Brussel ontmoeten. Hij zal om 16 u. onder meer deelnemen aan een workshop door Lepape Info, de digitale media van de groep LEPAPE, opgedragen aan lopen en triatlon, georganiseerd, aan de zijde van Jacques Borlée, Jean-Claude Vollmer en Anaël Aubry. En hij zal een persconferentie houden om 18 u.


Hassan in enkele cijfers


- 28 jaar


- Titels:

  • 3 titels van « Champion de France Elite de cross »

  • Vicekampioen van « Europe de cross en 2012, 4ème en 2017 »

  • Finalist van de Europese Kampioenschappen semi-marathon in 2016


- Persoonlijke records:

  • 10 km: 28’36’’

  • Semi-marathon : 1h01’42’’

  • Marathon 2h10’20’’

download PR

3 views0 comments

Recent Posts

See All

Wat kan ik voor u doen? 

Bel of mail mij, we ontmoeten elkaar en ik vertel het u.

else.vansoest@gmail.com

+32 (0)479 63 00 68

Brussels - Belgium

  • Black LinkedIn Icon
  • Black Facebook Icon