DE KRACHT VAN WANDELEN - Bewegen, bewegen, bewegen, belangrijk voor onze gezondheid…Dit is een boodschap die ons niet onbekend is want herhaaldelijk wordt gecommuniceerd. Er zijn al talrijke boeken verschenen over “Stappen en denken”.

Maar Shane O’Mara schreef het boek “Te voet. Hoe twee benen de mensen verder brengen” of oorspronkelijk “In praise of walking”. Bijzonder aan dit boek is zijn benadering vanuit neurologisch standpunt, ondersteund door onderzoek en experimenten.

Als we wandelen kunnen we plots nieuwe ideeën krijgen of een oplossing zien van een probleem. Deze ervaring is door de meesten onder ons gekend.

En O’Mara geeft volgende tip mee: Als we ingewikkelde problemen moeten oplossen zouden we naar buiten moeten gaan en niet in een vergaderzaal zitten”.

Jaren geleden pleitte ik al om al wandelend met collega’s, klanten te overleggen. Spijtig genoeg zijn onze bedrijven er duidelijk nog niet klaar voor.

HOE KUNNEN WE DEZE GOOD PRACTICE IN HET BEDRIJFSLEVEN ACTIVEREN? WELK BEDRIJF OF WELKE ORGANISATIE WIL HET VOORTOUW NEMEN?
20 views0 comments

Recent Posts

See All

Wat kan ik voor u doen? 

Bel of mail mij, we ontmoeten elkaar en ik vertel het u.

else.vansoest@gmail.com

+32 (0)479 63 00 68

Brussels - Belgium

  • Black LinkedIn Icon
  • Black Facebook Icon